Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Zatvorena Novosadska mlekara

Novosadska mlekara zatvorena je u četvrtak po odluci poslodavca AD "Imlek", čiji je bila ogranak od 2008. godine, izjavila je za Radio 021 predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije, Branka Popović.

"Duran Duran" otvorili Egzit

Početak 13. Egzita obeležio je nastup grupe "Duran Duran". Britanski sastav počeo je koncert pesmom "Before the rain", desetak minuta posle ponoći.

Korhec: Zbog prijemnog na pravnom i do Strazbura

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine spreman je da pokrene "čitav niz pravnih postupaka" u vezi sa povredom prava studenata prilikom prijemnog ispita na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, izjavio je predsednik tog saveta Tamaš Korhec.

Pajtić: Egzit čini više nego diplomatija

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da Egzit čini mnogo više nego srpska diplomatija u poboljšavanju imidža Srbije u svetu, jer na njega dolaze mladi koji će jednog dana donositi odluke u svojim zemljama.

Protest medijskih udruženja zbog presude Radiju 021 i Dnevniku

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) protestovali su danas protiv presude kojom su Radio 021, list Dnevnik i urednici ovih medija, pred Višim sudom u Novom Sadu, pravosnažno osuđeni da plate naknadu štete za povredu časti i ugleda tužiocu Goranu Uroševiću, a koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Požarevcu.

SPS ostaje u gradskoj vlasti

Formiranje pokrajinske vlasti bez učešća SPS-a, neće uticati na odnose u gradskoj koaliciji u Novom Sadu, rekao je predsednik gradskog odbora novosadskih socijalista i zamenik gradonačelnika Siniša Sević.

Komunalci u strogoj kontroli tokom Egzita

Za vreme Egzita, komunalni policajci će kontrolisati vanpijačnu prodaju i prljanje javnih površina, dok će se komunalna inspekcija baviti tezgama sa kokicama i kukuruzom, letnjim baštama, frižiderima, raznim pultovima, kao i parkiranjem na javnoj zelenoj površini.

Čanak najavio oštru borbu protiv "retrogradnih snaga"

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je tumačenje Ustavnog suda Srbije u vezi sa Zakonom o nadležnostima Vojvodine "anticivilizacijski nasrtaj izolacionističkih snaga" na sve ono što je postignuto proteklih deset godina i najavio oštru borbu protiv "retrogradnih snaga u Srbiji".

NDNV: Položaj novinara sve teži

Nezavisno društvo novinara Vojvodine ukazalo je na to da je položaj novinara u Srbiji sve teži. Navode da su novinari prinuđeni da potpisuju ugovore koji ni na koji način ne štite njihova prava, a potom te ugovore poslodavci raskidaju kad god im se prohte.